Sosyal

Instagramda engellendiğimi nasıl anlarım

Instagramda engellendiğimi nasıl anlarım ? İnternettin gelişmesi ile sosyal medyaların sayısı da bir o kadar arttı. Facebook, Twitter Instagram ve Youtube gibi birbirinden eğlenceli olan bu sosyal platformlar hem haberleşmek hem de sevdiklerinizi takiplime mesajlaşmak açısından oldukça önemli hale geldi. Özellikle Instagram son dönemlerin en çok tercih edilen sosyal platformu oldu. Çok farklı özelliklere sahip olan platform özellikle takipçileri engelleme özelliği ile dikkat çekiyor. Kullanıcılar istemediği bir işi tarafından takip edildiği zaman o kişinin hesabını engelleyerek kendi profiline erişemez hale getiriyor. Dolayısı ile akıllara Instagram da Engellendiğimizi nasıl anlarım soru başlığı geliyor. İşte konunun detayları….

Yazı İçeriği

Instagramda engellendiğimi nasıl anlarım

İlk olarak engellediğini profil hesabınızı Instagram platformun arama motorundan aratın. Eğer hesap arama motorundan çıkmıyorsa büyük ihtimalle sizi engellemiş olacaktır. Hesap gizli değilse hesaba eriştiğiniz zaman 0 takipçi, 0 gönderi ve 0 takip olarak görüyorsanız o zaman engellendiğinizi anlamalısınız.

Instagram hesabınıza bilgisayardan giriş yapmışsanız yine platform üzerinden arama yaptığınızda üzgünüz aradığınızı sayfa bulunamadı diye bir yazı ile karşılaşıyorsanız engellendiğinizi anlayabilirsiniz. Son olarak da sizi engellediğini düşündüğünüzü kişinin takip ettiği hesapları veya beğenilerini arayarak kontrol edebilirsiniz. Takip ettiği beğenileri ve hesapları bulursanız o kişini hesabı aktiftir ve sadece sizi engellemiştir. En temiz yöntem ise sizi engellediğini düşündüğünüz hesabı başka bir arkadaşınızın ya da yakınınızın hesabından aratmaktır. Eğer o kişinin hesabı arkadaşınızın hesabında görünüyorsa sizi engellediğini anlamalısınız.

İlginizi Çekebilir: instagram şekilli nick

Instagram’da Engellediğim Hesapları Nasıl Görebilirim?

Instagram’da Engellediğim Hesapları Nasıl Görebilirim bunun için yapmanız gereken Instagram hesabınızdan ayarlar kısmına girmeniz gerekir. Ayarlar kısmı sekmesinden ise gizlilik sekmesine ve oradan da engellediğim hesaplar sekmesine girmeniz yeterli olacaktır. Burada kaç tane hesap engelmiş iseniz hepsini sırası ile görebilirsiniz. Ayrıca engellediğinizi bu kişilerin profil isimlerinin karşısında “engellemeyi kaldır” seçeneğine tıklayarak tekrar hesabınıza erişmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda hesaplar merkezi ile hesaplarınıza bağlantılı deneyimleri etkinleştirmişseniz engellemek istediğinizi tüm hesapların listesini buradan görüntüleyebilirsiniz.

Instagram’dan Engellediğim Kişi Beni Engelleyebilir Mi?

Instagram’dan Engellediğim Kişi Beni Engelleyebilir Mi soru başlığı da en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Elbette sizi engelleyen kişiyi sizin de engelleme olanağınız vardır. Bunun için tek yapmanız gereken Instagram hesabınıza girip profilinizde köşesinde yer alan 3 noktaya girerek Kilitleyin sekmesini seçmeniz yeterli olacaktır. İleriki zamanda sizi engelleyen kişi engellemeyi kaldırırsa sizinki devam edecektir. Tam tersi de olabilir. Siz engellemeyi kaldırdığınız zaman onunki devam edebilir. 

Instagram kullanıcılarına pek çok yönden kolaylık sağlamaktadır. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna olan yakınlarınızı arkadaşlarınızı ya da sevdiğinizi bir kişi ile sanal yolla etkileşim kurmanızı sağlayan platform her zaman kullanıcılarını ihtiyaçlarına yönelik girişimlerde bulunur. Profil ya da Instagram hesabı engelleme özelliği de bunların başında geliyor.

Instagram’dan Engellediğim Kişi Başkasının Hikayesinde Beni Görebilir Mi?

Instagram’da Engellediğim Kişi Başkasının Hikayesinde Beni Görebilir Mi, Instagram üzerine en çok gelen sorulardan birisi oluyor. Öncelikle Instagram’da engellediğiniz kişi sizin profili asla göremez sizin onun engellediğinizi göremez yalnızca tahmin edebilir. Ancak bir başkasını hikayesinde sizi profil adınızı yorumlarda ya da etikette görebilir ama hesabınıza erişim sağlayamaz. Profillinize girdiği zaman engellendiğiniz için bu “kullanıcıya ulaşılmadı” yazısı çıkar ya da boş sayfa şeklinde görünür. Sadece profil ismini görünür.

Şunu da bilmeniz de fayda var Instagram üzerinden bir kişi tarafından engellemek ya da sizi bir başkasını engellemeniz dünyanın sonu değildir. Geri dönülmez bir durum da değildir. Çünkü engelleme özelliği yeniden kapatılabilir. Bu durum tamamen sizin elinizdedir. Ayrıca geçici bir süre sessize alarak da onun sizinle etkileşim kurmamasını sağlayabilirsiniz.